Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
24.04.15: Norske Salmon Brands i Oslo blev tildelt hovedprisen i den 15. årlige Seafood Prix d'Elite konkurrence for nye produkter på Seafood Expo Global, verdens største og mest prestigefyldte seafood begivenhed, der løb af stablen I denne uge. Vinderen blev udvalgt blandt et felt på 37 finalister.
Læs mere
24.04.15: Hvorfor kan franskmænd drikke rødvin og spise masser af ost og baguettes og alligevel have et forholdsvis lavt niveau af hjertekarsygdomme? Forskere fra Aarhus Universitet er kommet på sporet af et svar på spørgsmålet. Hemmeligheden er tilsyneladende ost.
24.04.15: Det er langt mellem holdning og handling, når det gælder madspild - i hvert fald i Norge. Personer under 30 er de mest bekymrede over, at det er miljøskadeligt at smide mad ud, men på den anden side smider ingen mere i skraldespanden end netop denne gruppe.
23.04.15: Der bliver lagt stadig flere varer med det røde Ø-mærke i kurven hos danskerne. Det viser de nye detailhandelstal fra Danmarks Statistik. Fra 2013 til 2014 er salget steget med 6 pct. og udgjorde 6,2 mia. kroner. Landbrugets organisationer forventer at udviklingen fortsætter.
21.04.15: Fredag indgik regeringen en bred politisk aftale om et 4-årigt fødevareforlig. I alt afsættes der 354 mio. kr. til bl.a. bedre kontrol, mere vejledning om fødevaresikkerhed samt bedre sikring af fair konkurrence og forbrugersikkerhed. Hos organisationerne er der udbredt tilfredshed med forliget.
21.04.15: Forbrugerne lægger flere og flere økologiske mejeriprodukter i indkøbskurven på flere af Arlas markeder, og Arla forventer at få brug for mere økologisk mælk i fremtiden. Derfor har det landmandsejede mejeri netop besluttet at tegne nye øko-kontrakter i udvalgte områder.
21.04.15: Nu skal der sættes skub i produktionen af danske kyllinger med høj dyrevelfærd. Således vil Coop nu - sammen med Sødam Fjerkræ i Sønderjylland - tredoble produktionen af danske kyllinger med høj dyrevelfærd.
23.04.15: I denne uge bliver forbrugerne mødt af et nyt kvalitetsprodukt i køledisken i Spar-butikker landet over, når DC Beef i samarbejde med Dagrofa-kæden lancerer det nye brand Dansk Ung Oxe.